főoldal

bemutatkozás képgaléria dokumentumok beiratkozás szülőknek kapcsolat oktatási programok    
 

 

2022-23. tanév

A nyolcadikosok, Birinyi Zsuzsanna tanárnő vezetésével, szép műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalomról...

OKTÓBER 6-ÁN A 13 ARADI VÉRTANÚRA EMLÉKEZTÜNK!

 

Szeptember 30-án, a Magyar Diáksport Napján egy nagy közös mozgásos játékos vetélkedőt szerveztünk. A képek az alsósok foglalkozásán készültek. Hamarosan feltöltöm a felsősökét is... ! :)

Becsöngettek... Szeptember 1-én elkezdődött az új tanév!

2021-22. tanév

A májusi partiumi, erdélyi kirándulás képei:

Iskolánk karácsonyi műsora az alábbi linkre kattintva nézhető meg az iskola Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/mate.nahaj.9/videos/326122302697006


Adventi gyertyagyújtás a hatodik és nyolcadik osztályban.

 


December 11-én mézes reggelivel kezdtük a napot...


Tavaly a vírus miatt sajnos elmaradt az Edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium által már csaknem 20 éve szervezett Infomeccs nevű informatikai vetélkedő.

Idén online formában sikerült megrendezni. Iskolánk lelkes csapata - a hagyományoknak megfelelően - jól szerepelt és az előkelő harmadik helyezést hozta el! Csak két kazincbarcikai csapat tudott megelőzni bennünket! Gratulálunk Forgó Bence, Kótai Alex 7. osztályos és Szemes Attila 6. osztályos tanulóinknak, valamint Nahaj Máté tanár úrnak...


A magyarországi bányászati hagyományok ápolása és a családfakutatás megismertetése érdekében hirdetett országos pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Levéltár. Iskolánkból négy tanuló nyújtott be pályázatot, mindannyian díjazásban részesültek. A zsűri által legjobbnak vélt alkotások készítői Ózdon, a Digitális Erőmű nagycsarnokában vehették át jól megérdemelt jutalmaikat Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úrtól és Riz Gábor országgyűlési képviselő úrtól.
Gratulálunk Forgó Fanni (5.osztály), Forgó Bence (7.osztály), Schmidt Bernadett (5.osztály), Tóth Dávid (5.osztály) tanulóinknak.


2021.12.01-én az 5. osztályos tanulók részvételével Ormosbánya nevezetességeit bemutató versenyt szerveztünk. A tanulók a Viszoczky Sándor Bányász Emlékházban készített jegyzeteikből összeállított prezentációt mutatták be a zsűri tagjainak: Mészáros Károlynénak, Balogh Ferencnek az Ormosbánya Megújhodásáért Közalapítvány Kuratóriumi tagjainak és Molnár-Köteles Andrea osztályfőnöknek. A zsűrinek nagyon nehéz feladata volt. A döntésük eredménye:
I. hely Tóth Alex
II. hely Schmidt Bernadett
III. Forgó Fanni, Gruskó Gábor
Gratulálunk a nyerteseknek és minden pályázónak! Köszönjük Juhász Virág DÖK vezetőnek az ajándékokat!

Ismerkedtünk a LEGO WeDo 2.0 készlettel


2021. november 12-én a putnoki Gomba Levente Gimnázium intézményvezető-helyettese Igo Zoltán tartott iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóinak pályaorientációs foglalkozást. Köszönjük diákjaink nevében is az ajándékokat Sándorné Gyurcsik Erika intézményvezető Asszonynak. Tanulóink nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást.


A Lázár Ervin Program keretében az Apolló Kulturális Egyesület - Beatrix, avagy Mátyás király okos felesége című előadását tekinthették meg iskolánk tanulói. Vendégül láttuk iskolánk tornatermében a rudabányai és az izsófalvai általános iskolák 2. osztályos diákjait is. A képek magukért beszélnek...


2021.október 22-én iskolánk kis csapata részt vett a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás programján Papp Lajosné tanárnő szervezésében. Az állomás alapvető célja a területen átvonuló madárállományok alakulásának természetvédelmi és tudományos célú nyomon követése. Nagyon tartalmas délelőttöt töltöttek tanítványaink Perkupa határában. Köszönjük Irénke tanárnő lelkesedését és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ támogatását az utazás megszervezésében.


Október 23-ára emlékeztünk projektórák keretében. Köszönöm Csákné Szűcs Szilvia szervező munkáját, valamint az osztályfőnököknek a kivitelezést.


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Iskolánk azért csatlakozik minden tanévben ehhez a mozgalomhoz, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.


Az Állatok világnapjára meghirdetett fotó- és rajzpályázat első osztályos tagozatos díjazottai.


Október hatodikán méltó módon megemlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc végén, Aradon mártírhalált halt hős tábornokokról. Köszönjük Kerekes Ágnes tanár néninek a megható műsort, melyet a hatodik osztályos tanulók mutattak be.


2021. október 2-án iskolánk tanulóival részt vettünk a XVII. Szendrő körül gyalogszerrel elnevezésű túra 10 km-es gyalogos távján. Külön örömünkre szolgált, hogy Baji Mária nyugdíjas kolléganőnk is elfogadta meghívásunkat. Diákjaink nagyon ügyesek és gyorsak voltak; az ellenőrzőpontokon alma, müzli szelet és az elmaradhatatlan zsíros kenyér lila hagymával segítették a felfrissülést. Köszönöm Kerekes Ágnes környezetvédelmi munkacsoport vezetőnek a szervezést; Juhász Virág DÖK vezetőnek a részvételt és a segítséget a diákok szállításában. Nagyon jól éreztük magunkat, jövőre is megyünk!